Percheziţii în Valea Jiului într-un caz de trafic de persoane cu ramificaţii în Franţa

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) informează, luni, că s-au desfăşurat 27 de percheziţii simultane în Petroşani şi în Franţa, într-un caz de trafic de carne vie, proxeneţi români obţinând beneficii financiare substanţiale.

RomaniaTV.net
14 nov. 2011, 07:17
Percheziţii în Valea Jiului într-un caz de trafic de persoane cu ramificaţii în Franţa

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara au desfăşurat luni o acţiune în vederea depistării mai multor inculpaţi, cercetaţi de către autorităţile judiciare franceze, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane, informează Biroul de presă al DIICOT, potrivit Mediafax.

Acţiunea a fost declanşată urmare a cooperării judiciare internaţionale cu autorităţile judiciare din Paris, Franţa, DIICOT primind mai multe cereri de asistenţă judiciară internaţională, în vederea tragerii la răspundere penală a inculpaţilor aflaţi pe teritoriul statului român.

La data de 14 noiembrie 2011, prin acţiunea coordonată a autorităţilor române şi franceze, au fost efectuate 27 de percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Petroşani (şapte) şi pe teritoriul statului francez.

Potrivit DIICOT, membrii grupului infracţional organizat au obţinut beneficii financiare substanţiale din racolarea mai multor persoane de sex feminin, o parte dintre acestea minore, pe care le-au obligat la practicarea prostituţiei în diverse locaţii din Paris, Franţa.

La sediul DIICOT Biroul Teritorial Hunedoara au fost conduse mai multe persoane în vederea audierii.