Un comisar al Gărzii Financiare şi un director al DGFP Mehedinţi, acuzaţi într-un dosar de evaziune

Mai multe percheziţii au loc în Olt, Dolj şi Mehedinţi, într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2.2 milioane euro, în care sunt vizaţi şi un director al Direcţiei de Finanţe Mehedinţi, comisari de la Garda Financiară Mehedinţi şi fostul director al Direcţiei de Drumuri Mehedinţi Sorin Duducea.

RomaniaTV.net
05 iun. 2013, 05:17
Un comisar al Gărzii Financiare şi un director al DGFP Mehedinţi, acuzaţi într-un dosar de evaziune

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  B.C.C.O. Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Miercuri, procurorii DIICOT au efectuat 24 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Mehedinţi (21), Dolj (1) şi Olt (2), la locuinţele învinuiţilor, precum şi la sediile unor societăţi comerciale, potrivit unui comunicat emis de DIICOT.       

Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând mai multe societăţi comerciale, controlate direct sau prin persoane interpuse, prin înregistrarea în evidenţele contabile a unor facturi fiscale aferente unor operaţiuni comerciale fictive, în cuantum de peste 29.000.000 lei, pentru care au dedus în mod ilegal TVA şi au diminuat impozitul pe profit.

Activitatea infracţională a fost sprijinită de către un comisar şef din cadrul Gărzii Financiare Mehedinţi şi un director executiv în cadrul DGFP Mehedinţi.

Prejudiciul cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depăşeşte suma de 2.200.000 de euro.

În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire a unui grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui astfel de grup, evaziune fiscală şi spălare de bani.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 21 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.