Percheziţii la falsificatori de diplome de studii şi certificate de calificare profesională

Polițiștii au efectuat miercuri peste 200 de percheziții, în 34 de județe și în Bucureşti, la o grupare bănuită că ar fi falsificat diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

04 mart. 2021, 12:28
Percheziţii la falsificatori de diplome de studii şi certificate de calificare profesională

Polițiștii de la transporturi, cu sprijinul altor forțe ale Ministerului Afacerilor Interne, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat 221 de percheziții, în 34 de județe și în Bucureşti, la o grupare bănuită că ar fi  falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

Acțiunea s-a desfășurat într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune și fals material în înscrisuri oficiale.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane s-ar fi organizat într-o grupare, care ar fi falsificat, prin contrafacere, diplome de studii și certificate de calificare profesională, pe care le-ar fi comercializat.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu îi ia apărarea lui Vlad Voiculescu: „Cîmpeanu, despre controversa diplomelor lui Vlad Voiculescu: „Sunt ministrul Educaţiei din România, nu din Austria. Sunt convins că totul e în regulă”

În urma perchezițiilor, au fost descoperite 346 de înscrisuri, reprezentând diplome de studii, certificate de absolvire, certificate de calificare profesională, suplimente, foi matricole, traduceri legalizate, licențe de pescuit, autorizații de pescuit calcan și atestate, susceptibile a fi contrafăcute, precum și un revolver și 59 de cartușe cu bile metalice, deținut ilegal.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Citeşte şi: DEZVĂLUIRE: Fostul şef al Oficiului pentru Combaterea Spălării Banilor avea toate diplomele anulate de justiţie din 2016


loading...
Partenerii noștri