Percheziţii la multe primării din Olt într-un dosar de achiziţii fictive. E vizat fostul şef al Comisiei Naţionale de Prognoză

Poliţiştii din judeţul Olt au făcut, miercuri, şase percheziţii la sediile unor primării şi firme din judeţ. Descinderele au loc într-un dosar în care este vizat Ion Ghizdeanu. Fostul şef al Comisiei Nationale de Prognoza este anchetat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 într-un dosar în care există suspiciuni de falsificare a unor procese verbale de alocare a unor bani de la stat. 

RomaniaTV.net
13 feb. 2020, 08:01
Percheziţii la multe primării din Olt într-un dosar de achiziţii fictive. E vizat fostul şef al Comisiei Naţionale de Prognoză

Conform Poliţiei Olt, se fac cercetări sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal într-un dosar penal deschis pentru abuz în serviciu. Din primele cercetări, anchetatotii au stabilit faptul că, în perioada 2009-2016, trei primării din judeţ ar fi plătit suma de aproximativ 220.000 de lei pentru mobilier urban, însă obiectele nu au fost livrate în totalitate.

Citeşte şi: Percheziţii la Spitalul Floreasca şi la locuinţa medicului Mircea Beuran

„Astfel, din cercetări a reieşit faptul că, în perioada 2009-2016, trei administraţii locale din judeţul Olt ar fi efectuat plăţi în valoare de aproximativ 220.000 de lei către diverşi agenţi economici pentru achiziţionarea de mobilier urban, existând suspiciuni că bunurile nu au fost livrate în totalitate către beneficiari. În baza unor mandate de aducere, 3 persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt  pentru a fi audiate şi dispuse măsuri legale“, menţionează IJP Olt.

Trei persoane urmează să fie aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt pentru a fi audiate.