PERCHEZIŢII LA OMNIASIG. Peste UN MILION de POLIŢE, întocmite INCORECT. S-a început urmărire penală

Şeful Direcţiei de Investigare a Fraudelor din IGPR, Alexandru Cătălin Ioniţă, a declarat miercuri că s-a început urmărirea penală pentru mai multe fapte de abuz în serviciu şi fals intelectual în ceea ce priveşte o societate de asigurare.

RomaniaTV.net
14 mai 2014, 14:37
PERCHEZIŢII LA OMNIASIG. Peste UN MILION de POLIŢE, întocmite INCORECT. S-a început urmărire penală

„Peste 150 de poliţişti din cadrul Direcţiei de Investigare a fraudelor şi a structurilor teritoriale de investigare a Fraudelor efectuează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică un număr de 49 de percheziţii la sediul central şi unităţile teritoriale ale unei societăţi de asigurare. Sunt vizate activităţile pentru care s-a început urmărirea penală şi pentru care s-au identificat elementele constitutive ale infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual„, a afirmat miercuri Alexandru Ioniţă, într-o conferinţă de presă la sediul IGPR, citat de Agerpres.

Şeful Direcţiei de Investigare a Fraudelor a arătat că este vorba de persoane din cadrul societăţii de asigurare care trebuiau să înregistreze poliţele, însă acestea nu erau corect întocmite. Ioniţă a afirmat că este vorba de peste un milion de poliţe de asigurare, modul de operare fiind unul ‘foarte ingenios’, fără a preciza mai multe amănunte.

Alexandru Ioniţă a mai spus că toţi poliţiştii de investigare a fraudelor au beneficiat de sprijinul operativ al Serviciului Român de Informaţii (SRI), iar activităţile sunt coordonate de procurorii PÎCCJ fiind vorba de o anchetă începută în urmă cu mai bine de jumătate de an.

Procurorii Parchetului General au efectuat miercuri percheziţii simultane la 49 de sedii centrale şi sucursale ale unei societăţi de asigurare din Bucureşti şi din toate judeţele, ancheta vizând săvârşirea de către mai multe persoane a unor infracţiuni de abuz în serviciu şi fals intelectual, pentru care a fost începută urmărirea penală. Potrivit unor surse judiciare, societatea de asigurare respectivă ar fi Omniasig.