Percheziţii la Penitenciarul Ploieşti. Deţinuţii primeau droguri prin Poştă, impregnate pe hârtie în scrisori

Descinderi în forță în Penintenciarul Ploiești. Mascații au intrat peste infractori după ce au descoperit că mai mulți indivizi primesc droguri impregnate în corespondență.

RomaniaTV.net
11 nov. 2020, 13:34
Percheziţii la Penitenciarul Ploieşti. Deţinuţii primeau droguri prin Poştă, impregnate pe hârtie în scrisori

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Ploieşti – Serviciul Antidrog și reprezentanţi ai Penitenciarului Ploieşti au efectuat un număr de 5 percheziții în camere de detenţie din interiorul Penitenciarului Ploieşti, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunii de efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, se arată într-un comunicat DIICOT.

Procurorii susţin că „substanţele psihoactive erau impregnate pe bucăţi de hârtie, care ulterior erau introduse în penitenciar prin intermediul corespondenţei”.

„După introducere, bucăţile din hârtie erau livrate membrilor grupării care, ulterior, le distribuiau către diverşi consumatori, în schimbul unor sume de bani sau unor bunuri (cafea, ţigări, articole vestimentare)”, au explicat protororii.

 

Bucăţi de hârtie impregnate cu produse psihoactive noi, distribuite deţinuţilor 

În ceea ce priveşte modalitatea de consumare a drogurilor, procurorii au explicat că „bucăţile de hârtie impregnate cu produse psihoactive noi, erau introduse în ţigări şi consumate, fiind astfel foarte greu de depistat activităţile infracţionale desfăşurate”.

În urma perchezițiilor de la Penitnciarul Ploieşti, au fost ridicate 8 coli din hârtie tip A4, 3 bucăți de hârtie de diferite dimensiuni, 5 bucăți de șervețele și o bucată de hârtie de dimensiuni aproximativ 100 cm/40 cm, susceptibile a fi impregnate cu substanțe psihoactive.

Şapte persoane urmează să fie duse la audieri.

Citeşte şi: Percheziţii la Penitenciarul Ploieşti. Deţinuţii primeau droguri prin Poştă, impregnate pe hârtie în scrisori


loading...
Partenerii noștri