Percheziţii la persoane bănuite de furturi din locuinţă, în Brăila

Poliţiştii din Brăila au făcut, pe raza municipiului Brăila, 18 percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de furturi din locuinţă. Cinci persoane au fost reţinute şi alte 14 au fost duse pentru audieri.

03 apr. 2019, 07:45
Percheziţii la persoane bănuite de furturi din locuinţă, în Brăila

„Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada noiembrie 2018 – martie 2019, persoanele în cauză ar fi pătruns prin efracţie în cinci locuinţe din Brăila, de unde ar fi sustras bijuterii din aur, diferite sume de bani, parfumuri şi băuturi alcoolice”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat bijuterii, parfumuri, băuturi alcoolice şi sume de bani, care prezentau caracteristicile bunurilor sustrase.

De asemenea, la unul dintre imobile au fost descoperite şi ridicate două pistoale, în cauză urmând a se efectua verificări privind legalitatea deţinerii acestora.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 475.000 de lei.

Faţă de 19 persoane au fost emise mandate de aducere, fiind conduse pentru audieri la sediul poliţiei.
Pe numele a şase bărbaţi au fost întocmite dosare penale şi se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Cinci dintre dintre ei, cu vârste cuprinse între 29 şi 50 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Bărbaţii au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, urmând ca în cursul acestei zile, 3 aprilie 2019, să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.