Percheziţii la Primăria Baia Mare, într-un dosar de corupţie

Procurorii DNA Cluj au efectuat joi mai multe percheziţii la Primăria Baia Mare şi la Clubul Sportiv HCM Baia Mare, informează România TV.

RomaniaTV.net
01 oct. 2015, 09:46
Percheziţii la Primăria Baia Mare, într-un dosar de corupţie

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj – Biroul Teritorial Baia Mare efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție, comise în perioada 2014-2015, se arată într-un comunicat.

În total, au avut loc percheziții domiciliare în 12 locații situate pe raza municipiului Baia Mare, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Serviciului Județean Anticorupție Maramureș și din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Maramureș.

“Am făcut mereu acte de susținere a sportului, am considerat că în România e nevoie să avem și sport, cultură sănătate. Întotdeauna există acte normative neclare, care sunt la mâna unui anchetator și care te pun într-o situație vulnerabilă. Decizia pe care o vom lua este să nu mai susținem sportul și să retragem echipa de handal din Liga Campionilor. S-au ridicat de la sediul primăriei documente care țin exclusiv de finanțarea acetor entități sportive, toate actele pe care le-a depus clubul de handbal la noi. Anchetatorii au vizat doar cluburile de hanbdal, băieți și fete”, a declarat Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare.