Percheziţii la Primăria Sectorului 5 într-un dosar de delapidare și evaziune fiscală. Este vizat fostul primar Daniel Florea

Poliţiştii au făcut, marţi, şapte percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Ialomiţa, într-un dosar în care un ONG este suspectat că a primit fonduri în valoare totală de 30 de milioane de lei de la o autoritate locală, pe care le-ar fi cheltuit cu bunuri şi servicii supraevaluate. Potrivit unor surse, autoritatea locală vizată este Primăria Sectorului 5.

24 mai 2022, 12:27
Percheziţii la Primăria Sectorului 5 într-un dosar de delapidare și evaziune fiscală. Este vizat fostul primar Daniel Florea

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, au pus în aplicare şapte mandate de percheziție domiciliară, în București și județele Ilfov și Ialomița.

Totodată, au fost puse în aplicare și ordonanțe de ridicare a unor înscrisuri, într-un dosar privind săvârşirea infracțiunilor de abuz în serviciu, delapidare și evaziune fiscală, a anunţat marţi Poliţia Capitalei.

„În fapt, din datele și probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizație nonguvernamentală ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorități locale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziționa, în mod direct, la prețuri supraevaluate, mai multe bunuri și servicii”, a transmis Poliţia Capitalei.

Citeşte şi: Pentru ce a fost săltat din aeroport şi audiat la DNA Cristian Popescu Piedone. „Am calitatea de suspect, denunţătorul este fostul primar Daniel Florea. Eu nu sunt fugar”

Potrivit unor surse, organizația nonguvernamentală ar fi fost deținută de fostul primar al sectorului 5 Daniel Florea şi ar fi beneficiat sistematic în anul 2020 de fonduri publice locale ale Primăriei Sectorului 5.

„Este vizată o suma de 27 milioane de lei, bani dați de fostul primar Daniel Florea finanțării către un ONG ”Împreună pentru Sectorul 5”, care nu era de utilitate publică. Cel care a inițiat hotărârile de consiliu a fostul primar Florea.

ONG-ul respectiv a vidanjat scări de bloc, a cumpărat legume-fructe, a aranjat niște parcuri și alte investiții care nu pot fi identificate. Au fost 4 finanțări dintre care 2 in vara lui 2020, anul alegerilor locale.

Au fost puse în aplicare şi ordonanţe de ridicare a unor înscrisuri, într-un dosar de abuz în serviciu, delapidare şi evaziune fiscală”, a declarat Ceti Claudiu Octavian, șef de cabinet al Primarului Sectorului 5.

Citeşte şi: Fostul primar al Sectorului 5 Daniel Florea, audiat în dosarul lui Cristian Popescu Piedone

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.