Percheziţii la şeful Oficiului pentru Spălarea Banilor. Laurenţiu Baranga este cercetat într-un dosar de înşelăciune

Anchetatorii efectuază percheziții la domiciliul șefului Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga. Acesta este cercetat într-un dosar de înșelăciune.

RomaniaTV.net
10 oct. 2020, 06:56
Percheziţii la şeful Oficiului pentru Spălarea Banilor. Laurenţiu Baranga este cercetat într-un dosar de înşelăciune

UPDATE: Conform Mediafax, Laurențiu Baranga ar fi demisionat din funcție joi, pe 8 octombrie. Demisia a fost înaintată la Ministerul Finanțelor Publice.

Laurențiu Baranga, numit recent la conducerea instituției, și-ar fi falsificat diploma de bacalaureat. Acesta a deținut în trecut funcția de director adjunct al Oficiului Registrului Național pentru Informații Secrete de Stat ( ORNISS).

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt”, a anunţat Poliţia Română.

Persoana cercetată va fi dusă la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru desfăşurarea activităţilor specifice de urmărire penală. Operaţiunea beneficiază de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române.

Citește și: Doi poliţişti, reţinuţi într-un dosar de criminalitate organizată. Ar fi intervenit la muşamalizarea unei tentative de omor

Perchezițiile au loc la casa lui Baranga din Râmnicu Vâlcea, conform digi24. Acesta și-a luat diploma de bacalaureat la vârsta de 32 de ani, respectiv în anul 1999.

Baranga a fost numit la conducerea Oficiului pentru Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor la începutul unii septembrie, prin decizie a premierului Ludovic Orban.

Conform CV-ului, Laurențiu Baranga a absolvit bacalaureatul la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida din București, la vârsta de 32 de ani. Ulterior, acesta a obținut mai multe titluri și diplome, inclusiv doctor al Universității Valahia din Târgoviște și cursant la Colegiul Național de Apărare, ARACIS, Colegiul Național de Afaceri Interne.