Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală. Cinci administratori de firme au fost duşi la audieri

Un număr de cinci persoane din judeţul Giurgiu şi municipiul Bucureşti au fost conduse, marţi dimineaţă, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu pentru audieri, într-un caz de evaziune fiscală cu un prejudiciu la bugetul de stat de 1,5 milioane de euro.

08 iul. 2014, 06:32
Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală. Cinci administratori de firme au fost duşi la audieri

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cornel Vasilache, din cercetări a reieşit că cei cinci, în calitate de administratori ai unor societăţi care se ocupau de achiziţia de legume şi fructe, au efectuat operaţiuni comerciale cu un prejudiciu de 1,5 milioane de euro.

„În această dimineaţă, poliţişti din cadrul IPJ Giurgiu, Serviciul de Investigare a Fraudelor, precum şi de la Secţia Comana şi de la Serviciul de Acţiuni Speciale au efectuat şase percheziţii în zona localităţii Comana, judeţul Giurgiu şi una în Bucureşti, la domiciliul unor administratori de societăţi comerciale care se ocupau cu achiziţii de legume şi fructe”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu.

Potrivit sursei citate, în perioada 2008 – 2014, în calitate de administratori ai unor firme ce se ocupau de achiziţii legume şi fructe, cei cinci ar fi efectuat operaţiuni fictive prin care au creat un prejudiciu bugetului de stat de 1,5 milioane de euro.

Citeşte şi Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov: Mai multe firme sunt verificate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani