Perdele de un alb imaculat cu ajutorul banalului bicarbonat de sodiu. Trucul care le face gospodinelor munca mult mai uşoară

La sărbători sau chiar în afara lor, gospodinele se mobilizează exemplar pentru a-şi face casele lună. Aşa că orice truc care le simplifică munca nu poate fi decât bine-venit.

17 apr. 2022, 12:17
Perdele de un alb imaculat cu ajutorul banalului bicarbonat de sodiu. Trucul care le face gospodinelor munca mult mai uşoară

Curăţare perdele cu bicarbonat. Bicarbonatul de sodiu este unul dintre produsele-minune în gospodărie. În plus, este natural şi ieftin. Foloseşte-te de proprietăţile de curăţare a bicarbonatului orid e câte ori se iveşte ocazia. Este uşor de folosit şi, în plus, lasă lucrurile imaculate.

Curăţarea perdelelor cu bicarbonat de sodiu

Cu perdelele albe face adevărate minuni. Acestea se îngălbenesc în timp, mai ales de la fumul de țigară sau de la detergenții pe baza de clor. Ei bine, tot ce trebuie să faci pentru a păstra perdelele albe cât mai mult timp este să le pui în mașina de spălat și să adaugi 500 g de bicarbonat de sodiu. Nu doar că petele vor fi îndepărtate, iar perdelele vor fi imaculate şi de un alb strălucitor, dar mirosurile neplăcute impregnate în ele vor dispărea ca prin minune.

curăţare perdele cu bicarbonat

Citeste si Trucuri banale pe care orice gospodină trebuie să-l ştie. Cum poţi tăia ceapa fără lacrimi

Alte trucuri de albire a perdelelor

Iată alte câteva secrete cu ajutorul cărora poţi obţine perdele de un alb imaculat:

  • Pune suc de lămâie în sertarul de detergent.
  • Sau adaugă un plic de praf de copt în detergentul pudră.
  • Adaugă 125 ml de cristale de sodă de rufe în detergent. Vei avea un dublu avantaj- perdelele se vor albi, iar calcarul din mașină va fi redus. R
  • Adaugă în sertarul cu apa de clătit apă oxigenată, înainte de a începe clătirea.
  • Pune o lingură de acid oxalic în sertarul cu detergent. Această pudră cristalină, inodoră și incoloră, va albi țesăturile care au devenit gri.

5 reguli pentru spălarea corectă a perdelelor

Pentru a avea perdele impecabile şi care să reziste cât mai mulţi ani, este necesar să respecţi câteva reguli:

1. Verifică eticheta de pe material. Materialele se comportă diferit în timpul procesului de spălare, aşa că, uneori, s-ar putea să nu fie indicat să le speli în maşina de spălat automată, ci de mână și la o anumită temperatură, deoarece materialul s-ar putea să intre la apă, să se decoloreze sau să se deșire.

2. Scutură-le de praf înainte de a le spăla. Acest lucru ajută în procesul de spălare, pentru că practic elimini o parte din praful care se va amesteca în mașina de spălat cu apa.

3. Alege un program de spălare delicată, care să nu afecteze materialul. Este recomandat ca draperiile din catifea, cu elemente decorative sau dintr-un material mai pretenţios să fie duse la curăţătorie. Pentru perdelele de voal se recomandă 1 spălare la două sau trei luni, pentru perdelele de dantelă – o spălare la trei patru luni.

4. Nu spăla perdelele cu alte textile, deoarece pot avea elemente care pot agăța. Draperiile în culori închise trebuie spălate separat, folosind un detergent care să nu decoloreze materialul.

5. Usucă perdelele și draperiile la aer, niciodată la uscător. Este bine să întinzi perdelele ude pe șină şi să le laşi să se usuce singure. Vor ramâne drepte, ca şi cum ar fi călcate.

Citeste si Puneți o lingură de bicarbonat într-un litru de apă și pulverizați peste plante. Trucuri geniale ca să aveți grijă de grădina voastră