Puneți o lingură de bicarbonat într-un litru de apă și pulverizați peste plante. Trucuri geniale ca să aveți grijă de grădina voastră

Bicarbonatul de sodiu, după cum știți cu toții, poate avea efecte incredibile atunci când îl folosim. Chiar dacă e foarte ieftin, în grădină, spre exemplu, face minuni. Multe gospodine îl folosesc ca să-și îngrijească florile.

17 mart. 2022, 20:16
Puneți o lingură de bicarbonat într-un litru de apă și pulverizați peste plante. Trucuri geniale ca să aveți grijă de grădina voastră

Nu mai e nevoie să dați banii pe produse chimice, multe din ele chiar periculoase, ca să aveți grijă de legumele din curte și de flori. E suficient să apelați la câteva trucuri cu bicarbonat de sodiu.

Puteți folosi bicarbonat de sodiu în multe scopuri, când vine vorba de munca în grădină. Atunci când aveți grijă de plante, vreți, nu vreți, ajungeți să vă murdăriți pe mâini de pete verzi. Ei bine, cu bicarbonat de sodiu scăpați de petele de verdeață ca prin minune, e un exfoliant natural foarte bun.

De asemenea, tot el vă ajută să scăpați de insecte. Tot ce trebuie să faceți este să dizolvați două lingurițe într-un litru de apă și să pulverizați soluția pe frunzele afectate ale plantelor. E necesar să repetați această acțiune săptămânal. Plantele vor fi mult mai sănătoase în acest fel.

Puteți folosi bicarbonatul și pe post de îngrășământ natural pentru flori. Le ajutați în acest fel să înflorească mai repede și mai frumos. După ce puteți o lingură de bicarbonat într-un litru de apă, pulverizați zilnic peste flori.

Cum spuneam, sunt multe activități în care aveți nevoie de bicarbonatul de sodiu. Inclusiv când vine vorba de mirosul neplăcut din grădină. Puteți scăpa de el foate ușor, adăugând în îngrășământ puțin bicarbonat. Peste doar câteva zile veți simți diferența.

Și buruienile nedorite pot fi îndepărtate cu bicarbonatul de sodiu. E un erbicid natural și nu aveți de făcut decât să presărați bicarbonat în locurile în care nu vreți să mai vedeți buruieni.

Citește și Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu cafea. Trucul ieftin care a dat pe spate orice gospodină! Rezultatele sunt uimitoare

Citește și Toarnă bicarbonat de sodiu pe un burete cu săpun și dă cu soulția pe pereți! Trucul pe care trebuie să îl știe orice român!