Performanţă uriaşă la numai 16 ani. Un român a devenit campionul Italiei la K1

David Măzăreanu, în vârstă de 16 ani, este de miercuri noul campion al Italiei la K1.

24 nov. 2016, 16:09
Performanţă uriaşă la numai 16 ani. Un român a devenit campionul Italiei la K1

David Măzăreanu este legitimat la clubul Capurso, din Termoli, şi a avut o evoluție uluitoare, bătându-l prin K.O. în repriza a doua pe adversarul deținător până acum a centurii K1 în Italia la categoria sa, după cum scrie gazetaromaneasca.ro.

Presa din Termoli (Campobasso) îl elogiază pe noul campion național italian, prevăzând pentru el o carieră fulminantă chiar pe plan internațional.

David este la Termoli de la 9 ani, iar această disciplină o practică de aproximativ doi ani, sub îndrumarea antrenorului Gianfranco Capurso. La 16 ani, face sacrificii enorme pentru sport. Întrebat de reporterul Termolionline dacă antrenamentele nu îi limitează viața de adolescent, David răspunde: „Înțeleg unde bateți, nu, mie îmi place mult să mă antrenez și să lupt în competiții, nu sunt ca mulți dintre cei de vârsta mea, care se așează în fața internetului de dimineața până seara și își încețoșează mintea„.

Antrenorul lui David, Gianfranco Capurso declară: „David a fost fantastic, era deja cunoscut în mediul sportiv, dar cu acest titlu național de prestigiu, i-a cucerit pe toți, acum viața lui David, și cea a familiei sale va deveni agitată, vor intra în malaxorul presei. Dar familia înțelege că vor începe să-l vadă mai puțin din cauza angajamentelor, acesta e prețul succesului, dar important este că David, la fel ca toți cei care practică aceste discipline, își va păstra modestia„.