Pericol! Ce se întâmplă dacă bei patru beri pe zi?

Un studiu şocant, prezentat recent, arată pericolul la care se supun cei care consumă peste patru beri pe zi.

RomaniaTV.net
10 apr. 2019, 06:17
Pericol! Ce se întâmplă dacă bei patru beri pe zi?

Alcoolul în tinerețe oprește dezvoltarea creierului. Este concluzia unui studiu recent, care spune că efectul negativ poate apărea după patru beri consumate zilnic. Iar o altă cercetare ne avertizează că vinul ne poate aduce un cancer.

Consumul de alcool este tot mai frecvent în rândul elevilor de liceu sau al studenților. Unii oameni de știință se tem că efectele negative s-ar putea transmite chiar și generațiilor următoare. Acum, experții unei universități americane au descoperit că patru beri pe zi sunt suficiente să împiedice dezvoltarea creierului cu 47 la sută, scrie digi24.ro.

Rezultatele au fost obținute în experimente cu macaci cărora, în mod normal, creierul li se dezvoltă cu un milimetru la fiecare doi ani. Doar că, în urma consumului voluntar de alcool, creșterea a fost cu 0,25 de milimetri mai mică anual.

În același timp, cercetătorii din Marea Britanie au descoperit că persoanele care beau o sticlă de vin pe săptămână au un risc cu 1,4 la sută mai mare să facă un cancer. Același efect apare și în cazul oamenilor care fumează până la zece țigări în aceeași perioadă de timp.