Pericol de infectare cu covid la munte. O femeie care trebuia să fie în carantină, găsită fără mască în Poiana Braşov

O femeie din Vaslui, care se întorsese recent din Marea Britanie şi trebuia să fie în carantină, a fost găsită de jandarmi în Poiana Braşov. Aceasta nu purta mască şi era singură. Femeia a fost amendată cu 1.000 de lei.

10 ian. 2021, 16:54
Pericol de infectare cu covid la munte. O femeie care trebuia să fie în carantină, găsită fără mască în Poiana Braşov
Pericol de infectare cu covid la munte. O femeie venită din Marea Britanie și care trebuia să fie în carantină, găsită fără mască la în Poiana Braşov

Pericol de infectare cu covid la munte. O femeie care se întorsese recent din Marea Britanie și care trebuia să fie în carantină a gost găsită la munte. Aceasta nu purta mască şi a fost depistată de jandarmi în zona telecabinei Capra Neagră din staţiunea Poiana Braşov.

Citeşte şi Aglomeraţie la munte. Staţiunile, luate cu asalt de turişti în weekend

Pericol de infectare la munte. Femeie venită din Marea Britanie și care trebuia să fie în carantină, găsită fără mască în Poiana Braşov. A fost amendată cu 1000 de lei

Conform Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, femeia a fost legitimată deoarece nu purta mască de protecţie.

„În urma verificărilor, a rezultat că persoana în cauză trebuia să se afle în carantină, în municipiul Vaslui, ca urmare a revenirii în ţară din Regatul Unit al Marii Britanii. Femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, pentru nerespectarea carantinei şi a fost anunţat DSP. I s-a pus în vedere să meargă în cel mai scurt timp la adresa declarată pentru carantină”, a precizat IJJ Braşov, potrivit Agerpres. 

Conform sursei citate, femeii i s-a dat cea mai mică amendă pentru nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu stabilite, aceasta fiind cuprinsă, potrivit legii 55/2020, între 1.000 şi 5.000 de lei.

Urmează ca, ulterior să se efectueze verificări dacă femeia din Vaslui a respectat măsura izolării.

Reamintim că sute de turişti au ales să petreacă sfârşitul de săptămână pe Valea Prahovei, unde la altitudini mari se înregistrează temperaturi negative şi stratul de zăpadă este consistent.