Pericol major pentru utilizatorii de Instagram. Parolele a milioane de oameni, lăsate neprotejate

Publicat: Vineri, 19 Aprilie 2019 08:43 // Actualizat: Vineri, 19 Aprilie 2019 08:43 // Sursa: romaniatv.net

Alertă Facebook! Zuckerberg a recunoscut că parolele conturilor a milioane de utilizatori Instagram au fost stocate în fişiere text, în loc să fie criptate pentru a nu putea fi accesate cu uşurinţă.

Facebook a scris pe blogul companiei că o problemă anunţată în urmă cu o lună a afectat, în fapt, un număr mult mai mare de utilizatori decât s-a crezut iniţial.

Pe 21 martie, Facebook anunţa că a descoperit în urma unei investigaţii că unele dintre parolele conturilor de Instagram nu au fost criptate, ci salvate într-un simplu fişier text. La acea vreme, compania americană a susţinut că era vorba de doar câteva zeci de mii de parole, scrie news.ro.

Acum, Facebook a venit cu un update, spunând că a descoperit ulterior că au fost stocate în această formă milioane de parole - fără să spună dacă sunt câteva milioane sau sute de milioane.

În schimb, compania susţine că nu s-au găsit dovezi de acces neautorizat la aceste parole şi că nici nu ar fi fost folosite necorespunzător de angajaţii care au avut acces la ele.

Cert este că în aceste milioane de cazuri, parolele alese de utilizatori şi firme pentru conturile lor de Instagram nu au fost stocare în siguranţa pe care o aşteptau de la o companie de anvergura Facebook.

În urmă cu doar o lună Facebook anunţa că 600 de milioane de parole ale utilizatorilor reţelei sale sociale au fost stocate în format text, iar la fişierele care le conţineau au avut acces peste 20.000 de angajaţi ai companiei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
instagram pericol parole
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8026
RON
22 Feb
noapte 0 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H