Pericol uriaș în Bușteni! O ursoaică cu pui se plimbă nestingherită pe la locurile de joacă

Pericol major la locul de joacă: urși printre leagăne! S-a întâmplat la Bușteni, unde un bărbat a filmat o ursoaică cu un pui chiar într-un parc pentru copii.

29 iun. 2021, 12:17
Pericol uriaș în Bușteni! O ursoaică cu pui se plimbă nestingherită pe la locurile de joacă

Pericol uriaș în Bușteni! În căutare de mâncare, urșii continuă să coboare din pădure în zonele locuite și să creeze panică printre oameni.

O ursoaică a ieșit la plimbare cu puiul ei prin centrul orașului În filmare se vede cum o ursoaică și puiul ei se plimbă fără probleme prin parcul din Bușteni. Imaginile filmate de un bărbat au ajuns pe rețelele sociale.

Filmarea a creat panică în rândul locuitorilor din Bușteni, mai ales după ce, în ultima perioadă, au avut loc numeroase atacuri ale urșilor.

În urmă cu două zile, o adolescentă care se plimba în parcul central din Sinaia a fost atacată de un urs. Alertat de ţipetele fetei, paznicul a intervenit pentru a alunga animalul.

„Îl felicităm pe agentul Oancea Gabriel care, în timp ce-şi executa serviciul la obiectivul din parcul din Sinaia, alertat de ţipetele unei turiste, a venit in ajutorul acesteia, alungând un urs ce se deplasa înspre tânăra adolescentă! Aceasta a fost găzduită in interiorul obiectivului, colegul nostru a alertat prin serviciul 112 Jandarmeria şi situaţia a avut un final fericit!”, se arată într-o informare postată duminică seară pe Facebook a Direcţiei Judeţene de Pază (DJP), care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean.

Urs flămând, surprins cum fură o oaie din gospodărie. Un alt urs a atacat un om

Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost atacat de un urs în timp ce făcea jogging, între Șugaș Băi și Sfântu Gheorghe, și a ajuns de urgență la spital unde a fost supus unei operații.

Acum câteva zile, un alt urs a furat un miel. A dat iama într-o gospodărie din localitatea Barcani, județul Covasna, aflată în apropierea unei păduri. O tânără a reușit să filmeze atacul ursului, care a reușit să prindă un miel. Animalul nu a fost deloc stingherit de câinii care lătrau în disperare, ci și-a continuat misiunea.