PERICOLUL din reţetele-minune de slăbit. Metode de menţinere a siluetei care sunt DĂUNĂTOARE

Specialiştii atrag atenţia că multe dintre reţetele vândute ca soluţii-minune pentru sănătate pot fi nocive, informează România TV. Mai mulţi nutriţionişti şi foşti sportivi de performanţă au demontat miturile despre slăbit într-o publicaţie americană celebră.

19 ian. 2015, 08:03
PERICOLUL din reţetele-minune de slăbit. Metode de menţinere a siluetei care sunt DĂUNĂTOARE

Kale, un fel de varză cu frunze verde închis, bogată în caroten, vitamine K şi C, calciu şi diferite alte substanţe cu efect benefic asupra sănătăţii este acum în mare vogă, datorită promovării ei de către diferite celebrităţi din lumea filmului. Cu toate acestea, specialiştii spun că oamenii trebuie să înceteze să se mai concentreze asupra unui singur aliment de parcă acela ar fi alimentul suprem, pentru că există şi alte feluri de verdeţuri care aduc beneficii excelente.

Un alt obicei la modă este dieta cu sucuri. În loc de alimente ce trebuie mestecate, din ce în ce mai mulţi oameni preferă consumarea unor cantităţi mari de sucuri proaspete extrase din fructe şi legume. Devenită tot mai populară ca urmare a faptului că multe staruri afirmă că o urmează, dieta cu sucuri este totuşi criticată de nutriţionişti, deoarece poate duce la carenţe şi dezechilibre alimentare.

Nici stimulatoarele musculare nu aduc foarte multe beneficii. Aceste aparate promit întărirea muşchilor abdominali prin stimularea lor cu ajutorul unor impulsuri electrice, silind astfel muşchii să se contracte fără a mai fi nevoie de exerciţii fizice, iar specialiştii spun că aceste dispozitive nu fac altceva decât să transforme o populaţie deja leneşă într-una şi mai leneşă.

Cea mai controversată metodă de pierdere în greutate şi totuşi una dintre cele mai folosite este cea de slăbire rapidă. Experţii spun că majoritatea celor care slăbesc repede nu îşi pot menţine noua greutate, iar în final pun la loc kilogramele pierdute şi chiar câteva în plus.

Citeşte şi Lista alimentelor care te ajută să slăbeşti şi cum să le consumi