PERICOLUL la care te expui dacă mănânci vârful bananei. NU mai faceţi asta!

Cercetătorii au demonstrat faptul că până acum majoritatea persoanele din lume au mâncat complet greşit bananele. Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că în vârful bananelor există o acumulare de substanţe toxice extrem de periculoase, care arată ca un minuscl bob de mazăre de culoare brună.  

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 15:35
PERICOLUL la care te expui dacă mănânci vârful bananei. NU mai faceţi asta!

Maimuţele, cunoscute pentru faptul că sunt consumatoare de banane, desfac întotdeauna banana de la coadă, nu din vârf, tocmai pentru a evita să mănânce partea toxică.

Citeşte şi: Imagini extraordinare surprinse de un fotograf, în Bucureşti, în mijlocul lui februarie. Explicaţia meteorologului FOTO

Încă de când a fost conştientizată posibilitatea de consum a bananelor, modalitatea nu s-a schimbat prea mult: se rupe vârful, se curăţă de coajă şi se consumă ceea ce constituie miezul. Dar, se pare, că până acum cu toţii greşeam când urmam aceşti paşi.

Multiple cercetări au demonstrat că cele mai multe dintre substanţele nutritive din banane se află, de fapt, în partea pe care o aruncăm, în coajă. Coaja de banană conţine probiotice şi mai multe substanţe utile pentru organism, printre care luteina, benefică pentru vedere şi sănătatea ochilor, potasiu şi tryptophan.