Pericolul pe care îl bagi în casă de fiecare dată când nu te descalţi

În multe culturi, este ceva absolut obişnuit să nu te descalţi înainte să intri în casa cuiva. Totuşi, studiile arată că această tradiţie ar trebui încălcată de fiecare dintre noi.

RomaniaTV.net
08 dec. 2015, 11:02
Pericolul pe care îl bagi în casă de fiecare dată când nu te descalţi

Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Houston, 40% dintre pantofi poartă cu ei bacteria Clostridium difficile. Aceasta este extrem de rezistentă la antibiotice şi poate provoca boli care presupun o perioadă foarte lungă de recuperare.

Mai mult decât atât, acest tip de bacterie poate supravieţui în toalete, pe rafturi sau mese şi chiar pe pardoseală.

Citeşte şi  Cum scoţi rapid mirosul neplăcut din încălţăminte

În plus, pantofii sunt în mod natural murdari din cauza mizeriei de pe jos. Găinaţ de pasăre, excremente de câini, gumă de mestecat, frunze putrede, iar lista poate continua, toate adună pe pantofii noştri bacterii care nu ne părăsesc cu zilele, uneori chiar cu săptămânile.

Un lucru de luat în calcul este acela că, în urma testărilor cercetătorilor, au fost găsite chiar şi bacterii precum Escherichia coli (E.coli) şi Klebsiella pneumoniae (Bacilul lui Friedlander) pe încălţăminte.

Dacă te descalţi înainte să intri în casă, vei avea o locuinţă mai curată, şi tu şi familia ta, şi vei fi predispusă mult mai puţin la toate aceste bacterii care îţi pun viaţa în pericol.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.