Perle Evaluare Nationala 2019: „Autorul face intenţionat o groaza de figuri”. REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA

"Perlele" elevilor sunt nelipsite la orice examen, iar simularea Evaluarii Nationale 2019 nu face exceptie. Va prezentam cateva dintre perlele elevilor de clasa a VIII-a, selectate de profesorii care au corectat lucrarile la Limba si Literatura Romana.

RomaniaTV.net
14 mart. 2019, 16:58
Perle Evaluare Nationala 2019: „Autorul face intenţionat o groaza de figuri”. REZULTATE SIMULARE EVALUARE NATIONALA

Perle Evaluare Nationala 2019: Emotiile examenelor sunt mari, iar daca nu stiu exact raspunsul, unii elevi „improvizeaza”. O parte dintre ei ofera raspunsuri uimitoare, greu de anticipat, la subiectele propuse de examinatori, rezultand niste perle memorabile.

Va prezentam cateva perle ale elevilor de la Simularea Evaluarii Nationale 2019 la Limba Romana, conform stirileprotv.ro.

„Poetul s-a cuibarit sub crengi, sta cuminte si asculta cum ninge.”

„Autorul face intentionat o groaza de figuri, ca sa fie clar cu ce stil tine.”

  • „Razele joaca” are sens figurant.   
     
  • „In genul liric, scriitorii il fac pe cititor sa auda muzica, sa se uite la tablouri si sa planga.”  
     
  •  „Familia lexicala a cuvantului suflet este foarte saraca.” 
     
  • „Rolul virgulei din constructia „Ah, nu-s valuri de zapada” este sa arate ca autorul geme.” 
 
Elevii au sustinut luni proba la Limba Romana si marti pe cea la Matematica. Ei vor afla notele finale pe 22 martie. Notele se trec in catalog numai la cererea elevilor sau parintilor.
 
Obiectivele acestei simulari sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care il vor sustine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregatire atins in aceasta etapa, precum si optimizarea pregatirii in vederea obtinerii unor rezultate satisfacatoare la probele din luna iunie. În 22 martie se vor cumunica rezultatele.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învaţamânt prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

La solicitarea scrisa a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simularile naţionale pot fi trecute în catalog.

”Precizăm ca obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial, stabilirea nivelului real de pregătire atins în această etapă, precum şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie”, au transmis reprezentanţii MEN. 

În premieră, la simularea Evaluării Naţionale participă şi elevii clasei a VII-a. În total, erau 350.000 de elevi înscrişi în clasele VII-VIII la începutul anului şcolar 2018-2019.

 
 
Gasiti mai jos calendarul Evaluarii Nationale 2019 la clasa a VIII-a:
 
18 iunie – proba scrisa la Limba Romana
20 iunie – proba scrisa la Matematica
21 iunie – proba scrisa la Limba Materna
25 iunie – afisarea primelor rezultate; depunerea contestatiilor (in intervalul orar 14:00 – 20:00).
29 iunie – afisarea rezultatelor finale.