Persoanele cu diabet, cele mai afectate de coronavirus. Explicaţiile specialiştilor

Ipotezele medicilor legate de faptul ca pacienții cu diabet sunt cel mai grav afectați de noul coronavirus. În România, cea mai tânără persoană decedată din cauza virusului este o femeie de 27 de ani care suferea de diabet. Mai mult, 11,6% romani au diabet.

RomaniaTV.net
03 apr. 2020, 07:33
Persoanele cu diabet, cele mai afectate de coronavirus. Explicaţiile specialiştilor

Un studiu al specialistilor din Statele Unite arătă că există mai multe ipoteze despre felul în care virusul atacă organismul persoanelor cu diabet. Una dintre ipoteze se bazează pe faptul că virusul trăieste si se înmulteste mult mai bine într-un organism care are o hiperglicemie, iar o altă ipoteză este dată de faptul că organismul persoanelor cu diabet dispune de insuficientă imunitară. Acestea sunt principalele cauze care au fost identificate legate de modul în care virusul atacă organismul persoanelor diabetice.

Pe langa toate aceste complicatii, cei care au diabet se tem ca din cauza restrictiilor, ar putea rămâne fără tratament.

În România, 11,6% dintre persoane au diabet. Iar acesta nu se manifestă doar printr-o glicemie ridicată. Cauzează printre altele boala cardiacă cronică, afectiune care creste riscul de infectare cu noul coronavirus, sau boala cronică renală.

Cel mai important pentru acesti pacienti este să-si controleze mai des glicemia în această perioadă si, dacă este cazul, să ceară specialistului ajustarea schemei terapeutice.