Pescador românesc cu marinari turci la bord, prins la braconat de calcan în zona Gura Portiţei

Un pescador sub pavilion românesc, la bordul căruia se aflau şi marinari turci, a fost prins la braconat în apele teritorioale româneşti, în zona Gura Portiţei, pe vas fiind descoperită peste o jumătate de tonă de calcan, în condiţiile în care în această perioadă e prohibiţie la acest tip de peşte.

RomaniaTV.net
27 apr. 2012, 07:50
Pescador românesc cu marinari turci la bord, prins la braconat de calcan în zona Gura Portiţei

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă Constanţa, vasul „Hasip Reis”, sub pavilion România, a părăsit Portul Mangalia în urmă cu două zile, anunţând că pleacă pentru o minicroazieră pe mare.

„Vasul a fost monitorizat prin sistemul SCOMAR şi a fost interceptat imediat ce s-a stabilit că este implicat în activităţi de pescuit în perioada de prohibiţie”, spun reprezentanţii Gărzii de Coastă Constanţa.

Pescadorul a fost interceptat la aproximativ 40 de mile marine travers de Gura Portiţei, puţin după miezul nopţii de joi spre vineri. Poliţiştii de frontieră au intervenit cu o ambarcaţiune şi au somat acustic şi vizual ambarcaţiunea, care s-a oprit din marş şi a permis echipei Gărzii de Coastă să urce la bord, fiind descoperite astfel peste jumătate de tonă de calcan şi 200 de plase pentru pescuirea acestei specii.

Echipajul vasului este format din 14 marinari, nouă români şi cinci turci, iar în cursul zilei de vineri va fi adus sub escortă în Portul Constanţa.