Peste 1.000 de butelii în pericol de explozie la Săvineşti

Peste 1.000 de butelii pentru aragaz, în pericol de explozie la Săvineşti, pe platforma fostului Combinat Chimic din Neamţ! Asta după ce un butoi cu sodiu metalic aflat într-o hală a luat foc!

23 iun. 2017, 05:46
Peste 1.000 de butelii în pericol de explozie la Săvineşti

Un incendiu a izbucnit în curtea depozitului unui distribuitor de butelii din Suceava. Un paznic a observat flăcările şi a sunat la 112, el fiind şi singura persoană care se află atunci acolo.

Potrivit ISU, incendiul a pornit de la o subanta chimica depozitata intr-un recipient metalic aflat in aer liber in curtea depozitului, substanta care in contact cu aerul si/sau cu apa, produce explozii mai mici sau mai mari, in functie de cantitate, asa explicandu-se si exploziile pe care martorii le-au auzit si care initial s-a crezut ca sunt de la butelii.

Potrivit tvmneamt.ro, buteliile se aflau la aproximativ 20 de metri de recipientul de la care a pornit focul, insa pompierii au reusit sa intervina la timp, inainte ca acestea sa fie atinse de flacari.

Dupa o ora focul a fost stins, pompierii ramanand la fata locului pentru supraveghere. Urmeaza ca o autospeciala ISU, gen laborator mobil, sa ajunga la Savinesti de la Iasi, pentru a identifica cu exactitate substanta de la care a pornit incendiul. Cauzele sunt in curs de stabilire.