Peste 1.000 de clienţi Distrigaz, afectaţi de incendiul din Drumul Taberei

Distrigaz Sud precizează că a constatat "o agresiune asupra unei conducte de gaz în timpul efectuării lucrărilor la linia de metrou Drumul Taberei - Pantelimon de către firma executantă, Astaldi", afirmând că 1.200 de clienţi sunt afectaţi de întreruperea gazelor în urma incendiului izbucnit vineri.

RomaniaTV.net
14 sept. 2012, 18:50
Peste 1.000 de clienţi Distrigaz, afectaţi de incendiul din Drumul Taberei

Distrigaz Sud Reţele precizează, într-un comunicat, că dispeceratul său a fost sesizat vineri, la orele 18.30, privind existenţa unui incendiu în zona Drumul Taberei, Nr 65, sector 6, Bucureşti, unde compania se ocupă de alimentarea cu gaz.

„Echipele noastre de intervenţie s-au deplasat imediat la faţa locului şi au luat primele măsuri de siguranţă, izolând perimetrul şi sistând alimentarea cu gaze naturale în zonă. Reprezentanţii companiei au constatat o agresiune asupra unei conducte de gaz în timpul efectuării lucrărilor la linia de metrou Drumul Taberei – Pantelimon de către firma executantă, Astaldi”, se spune în comunicat, menţionându-se că angajatii companiei Distrigaz Sud Reţele nu executau lucrări în zona respectivă la momentul producerii incidentului.

Alimentarea cu gaze naturale a clienţilor din zonă se va relua după remedierea defectului de către echipele de intervenţie, în cursul zilei de sâmbătă, începând cu orele 15.00. „Reamintim cu această ocazie că societăţile care efectuează lucrări de modernizare ce pot afecta conductele reţelei de distribuţie că au obligaţia să solicite un aviz tehnic şi consultanţă tehnică operatorului de distribuţie de gaze naturale, respectiv Distrigaz Sud Reţele”, mai spun reprezentanţii companiei.

O conductă de gaze din staţia Romancierilor, din Drumul Taberei, a luat foc, vineri seara, în timpul lucrărilor de la Metrou, scurgerea de gaze fiind anunţată la 112.