Peste 1.250 de şcoli în scenariul roşu în România la mai bine de o lună de la deschiderea anului şcolar

Alte 219 de şcoli şi grădinițe au trecut la scenariul roșu, iar cursurile s-au mutat exclusiv în online, a anunţat Ministerul Educației. În prezent, 1.259 de unități de învățământ se află în scenariul 3 - roşu. 

RomaniaTV.net
19 oct. 2020, 13:11
Peste 1.250 de şcoli în scenariul roşu în România la mai bine de o lună de la deschiderea anului şcolar

La data de 19 octombrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv al municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

10.790 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

5.607 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

1.259 de unități de învățământ în Scenariul 3 (S3) implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 1.259 de unități aflate în această situație, 313 de unități de învățământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 946 unități de învățământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidență a cazurilor din localitatea în care funcționează ori a infrastructurii școlare/școli în care se execută diverse lucrări de reabilitare.

Din cele 10.790 de şcoli din scenariul roşu, 40 sunt din Bucureşti. 

Citeşte şi: Anisie: ISMB propune închiderea şcolilor şi mutarea cursurilor în online pentru 14 zile. Măsura se aplică şi în învăţământul privat


loading...