Peste 10.000 de părinţi cer demisia ministrului Educaţiei. Se anunţă protest în Piaţa Universităţii

Peste 10.000 de părinţi cer demisia ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Aceştia sunt nemulțumiți de modul în care a fost gestionată deschiderea școlilor și cer ca elevii să nu mai poarte măști în interiorul unităților de învățământ.

RomaniaTV.net
18 sept. 2020, 12:19
Peste 10.000 de părinţi cer demisia ministrului Educaţiei. Se anunţă protest în Piaţa Universităţii

Părinţii au semnat o petiţie online prin care cer public demisia ministrului Educației, Monica Anisie. Oamenii reclamă faptul că elevii de vârste mici nu pot purta masca între 6 și 8 ore pe zi și își doresc ca aceștia să aibă pauze în care să poate ieși la aer, nu să meargă doar la toaletă și să se întoarcă în clase.

Pe de altă parte, psihologii spun că părinții sunt cei care ar putea să îi ajute pe elevi să se adapteze acestor reguli explicându-le că asta îi protejează.

De asemenea, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spunea că nu este de acord cu varianta în care elevii să nu poarte măști pentru că nu își dorește să facă experimente pe copii.

Se pregăteşte şi un protest în Piaţa Universităţii. Părinţii anunță că vor ieși în stradă sâmbătă, 19 septembrie, pentru că nu vor ca ai lor copii să învețe „în cuști și să poarte botniță”.

Se pun la dispoziție autocare pentru a veni la București oameni din toată țara.

„Ne alăturăm celor din București în data de sâmbătă 19 septembrie începând cu ora 16 în Piața Universității la protestul împotriva regulamentului aberant emis de Ministerele Educației și Sănătății cu privire la modul de funcționare a școlilor în „epoca Mascaradei Covid”. Dorim să ne organizăm cu autocare și să știm câți părinți sunt pentru LIBERTATEA copiilor. Se pare că trăim real începutul DICTATURII COVID 19 în România și parțial la nivel global…”, a scris George Banulescu pe Facebook.

Citeşte şi Scandal-monstru în curtea unei şcoli! Un tată a refuzat să-i pună mască fetiţei lui şi s-a certat cu poliţistul local VIDEO