Peste 100 de oameni, evacuaţi dintr-o colonie muncitorească de lângă Haţeg

Peste o sută de oameni din judeţul Hunedoara vor rămâne sub cerul liber. Ei locuiesc în barăcile din colonia muncitorească Râul Mare Retezat, de la marginea oraşului Haţeg, care urmează să fie demolate. Oamenii sunt fie foşti, fie actuali angajaţi ai firmei care deţine colonia. Reprezntanţii societăţii spun că sunt nevoiţi să demoleze locuinţele deoarece terenul a fost câştigat în instanţă de proprietar.

RomaniaTV.net
15 aug. 2012, 05:55
Peste 100 de oameni, evacuaţi dintr-o colonie muncitorească de lângă Haţeg

În colonia muncitorească de la Râul Mare Retezat locuiesc zeci de familii. După ani întregi în care şi-au amenajat acolo o gospodărie, oamenii au primit ordin de evacuare.

În fiecare din cele 50 de familii care locuiesc acolo este cel puţin un membru care a fost angajat al firmei care deţine colonia. Oamenii se pregătesc acum să doarmă sub cerul liber.

Oamenii sunt disperaţi pentru că nu au unde să plece.

Reprezentanţii firmei care deţine colonia spun că sunt nevoiti sa darame baracile pentru ca terenul de sub ele a fost câştigat în instanţă de proprietar şi nu-şi mai pot permite chiria lunară.

Colonia de la Râul Mare Retezat a fost înfiinţată în urma cu 25 de ani, atunci când în zonă au început lucrări de amenajare la mai multe baraje.