Peste 100 de poştaşi pichetează Prefectura Cluj, nemulţumiţi de intenţia de reducere a personalului

Peste o 100 de poştaşi pichetează, vineri dimineaţă, sediul Prefecturii Cluj, nemulţumiţi de intenţia conducerii Companiei Naţionale Poşta Română de a desfiinţa mai multe unităţi poştale din mediul rural şi a reduce personalul.

RomaniaTV.net
17 aug. 2012, 07:15
Peste 100 de poştaşi pichetează Prefectura Cluj, nemulţumiţi de intenţia de reducere a personalului

Protestatarii poartă pancarte pe care scrie: „Condiţii decente de muncă”, „Nu concurenţei pe serviciul rezervat”, „Nu îngropaţi 150 de ani de activitate a Poştei Române”, „Stop desfiinţării unităţilor poştale”, „Management politic – fraudă 100 milioane de euro la Compania Naţională Poşta Română”.

De asemenea, poştaşii fluieră şi scandează „Dacă nu ne sprijiniţi, scrisori n-o să mai primiţi”, „Locuri de muncă sigure”, „Nu lăsaţi Poşta să piară, Poşta e un brand de ţară”.

Liderul Sindicatului din Poşta Cluj, Carol Sinka, a declarat că poştaşii au mai multe revendicări şi solicită să nu fie desfiinţate unităţi poştale.

„Nu vrem două zile neplătite pe lună, nu vrem desfiinţarea unităţilor poştale în mediul rural, nu vrem reducerea normei de lucru, nu vrem reducere de personal, nu dorim liberalizarea pieţei poştei de la 1 ianuarie 2013 şi prelungirea liberalizării cu doi ani. Conducerea Companiei Naţionale Poşta Română nu are altă soluţie de redresare decât reducerea de personal şi reducerea de salarii. Eu cred că intenţia este în final privatizarea Poştei”, a spus Sinka.

O delegaţie a protestarilor îi va înmâna un memoriu cu revendicări prefectului judeţului Cluj, Ioan Vuşcan.

Pichetarea este autorizată între orele 09.00 şi 10.00.