Peste 100 de proiecte de acte normative şi memorandumuri, pe agenda şedinţei de guvern

Peste 100 de proiecte de acte normative, la care se adaugă o serie de memorandumuri, se află pe agenda şedinţei de guvern de miercuri, transmite Agerpres.

11 dec. 2013, 12:13
Peste 100 de proiecte de acte normative şi memorandumuri, pe agenda şedinţei de guvern

Cabinetul ar urma să dezbată un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 105/2011 privind gestionarea şi utilizarea fondurilor externe nerambursabile şi a cofinanţării publice naţionale, pentru obiectivul ‘Cooperare teritorială europeană’.

Pe masa Executivului se va afla şi un proiect de lege pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol, precum şi proiectul legii viei şi vinului în sistemul organizării comune a pieţei vitivinicole.

Guvernul va dezbate şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului 74/2009 privind gestionarea fondurilor comunitare nerambursabile provenite din Fondul european de garantare agricolă, Fondul european agricol de dezvoltare rurală şi fondul european pentru pescuit şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, privind gestionarea fondurilor nerambursabile alocate de la Comunitatea Europeană şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat aferente programului de colectare şi gestionare a datelor necesare desfăşurării politicii comune în domeniul pescuitului şi a programului de control, inspecţie şi supraveghere în domeniul pescuitului şi pentru modificarea art.10 din Legea 218/2005 privind stimularea absorbţiei fondurilor SAPARD, Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală, Fondul European pentru Pescuit şi Fondului European pentru Garantare Agricolă prin preluarea riscului de creditare de către fondurile de garantare.

Un alt proiect de lege vizează modificarea Ordonanţei Guvernului 14/2007 pentru reglementarea modului şi condiţiilor de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului şi pentru stabilirea altor măsuri.

Agenda şedinţei de guvern mai include un proiect de lege pentru ratificarea ”Protocolului de modificare a Acordului privind transportul aerian între Statele Unite ale Americii şi Comunitatea Europeană şi statele membre ale acesteia, semnat la 25 şi 30 aprilie 2007”, semnat la 24 iunie 2010 la Luxemburg.

Executivul ar urma să dezbată şi un proiect de hotărâre pentru modificarea regimului unei locuinţe, precum şi pentru modificarea nr. crt. 13.1 şi total general locuinţe din Anexa nr.2 la Hotărârea Guvernului 587/2009 privind stabilirea regimului juridic al unor locuinţe pentru tineri destinate închirierii, construite prin programe de investiţii la nivel naţional şi aflate în administrarea consiliilor locale şi a măsurilor necesare în vederea aplicării prevederilor Legii 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, referitoare la administrarea şi vânzarea acestora.

Guvernul ar putea decide alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2013, pentru judeţele Suceava şi Bacău.

Tot în şedinţa de miercuri Executivul ar putea stabili numărul autorizaţiilor de muncă ce pot fi eliberate străinilor în anul 2014.

De asemenea, ar putea aproba un proiect de hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă.

Guvernul ar urma să aprobe şi normelor metodologice privind modul de calcul şi de colectare, precum şi termenele de plată aferente tarifului de îmbunătăţiri funciare.

Pe agendă mai figurează un proiect de hotărâre privind aprobarea sumei necesare Ministerului Sănătăţii pentru contractarea şi implementarea componentelor necontractate din proiectul PHARE 2006/018-147.03.11 – Sprijin pentru autorităţile de sănătate din România pentru implementarea directivelor UE privind băncile de sânge – unităţile de transfuzie – din spitale şi utilizarea terapeutică a ţesuturilor şi celulelor umane.

Guvernul ar urma să aprobe bugetele de venituri şi cheltuieli rectificate pe anul 2013 pentru Societatea Complexul Energetic Hunedoara S.A., Societatea Comercială ‘Electrocentrale Grup’ – S.A., ‘Complexul Energetic Oltenia’ – S.A.

De asemenea, Guvernul ar urma să aprobe un proiect de hotărâre pentru modificarea prevederilor art. 12 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 568/2001 privind stabilirea cerinţelor tehnice pentru limitarea emisiilor de compuşi organici volatili rezultaţi din depozitarea, încărcarea, descărcarea şi distribuţia benzinei la terminale şi la staţiile de benzină.

Pe masa Cabinetului va ajunge şi un proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului 1497/2008 privind aprobarea Planului naţional de implementare a prevederilor Convenţiei privind poluanţii organici persistenţi, adoptată la Stockholm la 22 mai 2001, aferent perioadei 2008-2029.

Guvernul ar urma să aprobe Planurile de management al Parcului natural Porţile de Fier, al Parcului Naţional Piatra Craiului şi al Parcului Naţional Munţii Măcinului.
De asemenea, Guvernul ar putea suplimenta bugetul Ministerului Afacerilor Interne din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul în curs.

Un proiect de hotărâre se referă la modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, aprobate prin Hotărârea Guvernului 94/2006.

Un alt act normativ vizează modificarea anexei nr. 1 la Hotărârea Guvernului nr. 1061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru poliţişti.

Guvernul ar urma să aprobe şi Normelor generale privind exercitarea activităţii de audit public intern.

Pe agenda şedinţei figurează mai multe memorandumuri, între care unul cu tema ‘Aprobarea negocierii Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind patrularea comună la frontiera de stat româno-ucraineană şi a Protocolului între Ministerul Afacerilor Interne din România, prin Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, şi Administraţia Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei pentru punerea în aplicare a Acordului între Guvernul României şi Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind patrularea comună la frontiera de stat româno-ucraineană’.