Peste 120 de preşcolari şi elevi, trimişi acasă din cauza frigului din sălile de clasă

Două unităţi de învăţământ din comuna vasluiană Gârceni au suspendat cursurile, luni, în prima zi de şcoală din acest an, după ce peste 120 preşcolari şi elevi au îngheţat de frig la primele ore de curs, sălile de clasă fiind neîncălzite.

RomaniaTV.net
16 ian. 2012, 15:34
Peste 120 de preşcolari şi elevi, trimişi acasă din cauza frigului din sălile de clasă

Un număr de 122 de elevi şi preşcolari de la şcolile şi grădiniţele din localităţile Slobozia şi Trohan din judeţul Vaslui au plecat acasă după două ore şi jumătate, timp în care au stat în unităţile de învăţământ cu mănuşi în mâini, căciuli pe cap şi cojoace, din cauza temperaturilor foarte scăzute, potrivit Mediafax.

Într-adevăr, era foarte frig în sălile de clasă pentru că nu a mai fost căldură în şcoli de aproape o lună. Nu este problema lemnelor, ci a faptului că nu avem cu cine să facem focul în sobe. Îngrijitorii vechi ne-au plecat, iar Inspectoratul Şcolar ne-a blocat posturile, fără ca noi să mai avem dreptul să facem angajări. Până la finele primului semestru, am folosit un beneficiar de la Legea 416, însă acum acesta refuză să muncească de la 5 dimineaţa pentru 100 de lei pe lună. Chiar şi aşa, nu-mi mai permit eu să risc fără un angajat, chiar şi cu jumătate de normă, care să poată fi tras la răspundere dacă, Doamne fereşte, ia foc şcoala„, a declarat primarul comunei Gârceni, Mircea Scutelnicu.

De partea cealaltă, conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui recunoaşte că în comuna Gârceni este o situaţie specială în ceea ce priveşte îngrijitorii care să se ocupe de asigurarea căldurii în sălile de clasă.

Am trimis astăzi (n.r. – luni) doi inspectori pentru a vedea cum poate fi rezolvată problema căldurii din cele două unităţi de învăţământ din Slobozia şi Trohan. S-a ajuns la o înţelegere cu domnul primar care ne-a promis că va face tot posibilul să găsească un om care să se ocupe de făcutul focului în sobe. La rândul nostru, vom face toate demersurile la minister pentru a ne debloca posturile de îngrijitor necesare„, a precizat inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu.

Potrivit sursei citate, problema angajării unor îngrijitori la şcolile din comuna Gârceni se va rezolva în aproximativ o lună.


loading...