Peste 13.000 de haine, încălţăminte şi parfumuri contrafăcute, confiscate la vamă

Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Giurgiu și P.T.F. Turnu Măgurele au descoperit peste 13.200 articole textile, articole de încălțăminte și parfumuri, inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute, pe care șase cetăţeni români şi un turc au încercat să le introducă ilegal în țară.

RomaniaTV.net
29 ian. 2018, 10:03

„În data de 26.01.2018, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu Măgurele, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de intrare în țară doi cetățeni români , N.V., în vârstă de 30 de ani și N.I.A., în vârstă de 57 de ani, conducând două automarfare aparținând unor firme de transport internațional.

Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijloacelor de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentele marfă ale acestora, cantitatea totală de 12.304 articole de încălțăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute”, potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră.

La cercetări, conducătorii auto au declarat că nu aveau cunoștință despre faptul că bunurile transportate sunt contrafăcute.

De asemenea, în perioada 27-28.01.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. În timpul controlului, polițiștii de frontieră au descoperit 913 articole textile și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

„La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt patru cetățeni români și un cetățean turc, cu vârste cuprinse între 31 şi 49 de ani, pasageri în mijloacele de transport internaţional. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia, cu scopul de a le comercializa în ţara noastră și nu dețineau documente de proveniență pentru acestea. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 729.350 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor”, se mai arată în comunicat.

Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare”.