Peste 150 de percheziţii făcute de poliţişti în ultima săptămână, în dosare de evaziune fiscală

Poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au făcut 151 de percheziţii în dosare penale care vizează infracţiuni economice şi au pus în aplicare 23 de mandate de aducere, în ultima săptămână, potrivit Poliţiei Române.

RomaniaTV.net
18 iun. 2017, 08:09
Peste 150 de percheziţii făcute de poliţişti în ultima săptămână, în dosare de evaziune fiscală

Conform unui comunicat transmis duminică de Poliţia Română, în urma percheziţiilor făcute în perioada 9 – 16 iunie au fost dispuse măsuri privative de libertate în cazul a opt persoane, şase dintre acestea fiind reţinute, iar două puse sub control judiciar. De asemenea, au fost instituite măsuri asigurătorii sau au fost confiscate cantitatea de 300 de metri cubi de lemn, 315.200 de ţigarete, 261 de kilograme de legume, 187 de ghivece de flori, 190 de litri de alcool, 172.500 de lei, precum şi diferite articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Totodată, au fost aplicate 63 de amenzi în valoare de 146.200 de lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de peste 125.000 de lei.

Citeşte şi Grupare specializată în evaziune fiscală, destructurată. Prejudiciul produs statului este de 16 milioane de lei

În urma a două acţiuni ale poliţiştilor Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu poliţiştii din Giurgiu, au fost ridicate aproape 220.000 de ţigări de contrabandă, două autoturisme, precum şi aproape 7.000 de lei.

În 13 iunie, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu cei ai Serviciului de Investigarea Criminalităţii Economice Giurgiu, au depistat în flagrant delict, în Bucureşti, un bărbat de 45 ani şi o femeie de 38 ani care transportau cu o autoutilitară şi un autoturism 184.000 de ţigarete care nu aveau aplicat timbru fiscal românesc. De asemenea, poliţiştii au depistat, în Bucureşti, o altă femeie din judeţul Dâmboviţa, care transporta cu un autoturism alte 33.760 de ţigări de contrabandă, pe care le achiziţionase de la primele două persoane. Poliţiştii i-au reţinut pe cei trei, urmând să fie duşi în instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

De asemenea, în urma a 52 de percheziţii făcute în judeţele Botoşani şi Iaşi, la persoane suspectate de trafic cu ţigări de contrabandă, poliţiştii au constatat 25 de infracţiuni.