Peste 180 de inspectori sanitari din DSP vor verifica, zilnic, numărul paturilor la ATI COVID-19. MS: „Se vor asigura că paturile există fizic”

Ministerul Sănătăţii a anunţat că peste 180 de inspectori sanitari de stat din cadrul direcţiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă pentru pacienţii COVID-19 şi "se vor asigura că paturile există fizic".

21 sept. 2021, 11:43
Peste 180 de inspectori sanitari din DSP vor verifica, zilnic, numărul paturilor la ATI COVID-19. MS: „Se vor asigura că paturile există fizic”

Peste 180 de inspectori sanitari din DSP vor verifica, zilnic, numărul paturilor la ATI COVID-19, a tranmis Ministerul Sănătăţii.

„Inspecția Sanitară de Stat va monitoriza, în teren, situația paturilor ATI pentru bolnavii de  COVID-19.

Începând de astăzi, 21 septembrie 2021, din ordinul ministrului interimar al Sănătății Cseke Attila, un număr de peste 180 inspectorii sanitari de stat din cadrul direcțiilor de sănătate publică vor verifica, zilnic, numărul paturilor de terapie intensivă desemnate pentru tratarea pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2 din secțiile de terapie intensivă ale unităților sanitare cu paturi.

Citeşte şi: Vlad Voiculescu, scenariu negru pentru România: Marți trecem peste 6.000 de cazuri! Să cerem imediat ajutorul țărilor europene!

Inspectorii sanitari se vor asigura că, paturile există fizic și sunt utilizate în conformitate cu deciziile asumate din planurile de reziliență întocmite la nivelul fiecărui județ”, a transmis MS.

Mai mult, la cererea ministrului interimar al Sănătății, pe pagina de web a Ministerului Sănătății, www.ms.ro a fost publicat Planul național de reziliență la recrudescența COVID-19 care este întocmit și asumat la nivelul fiecărui județ de către managementul direcțiilor de sănătate publică și a unităților sanitare cu paturi ATI.

Citeşte şi: Capitala a ajuns la incidenţa 2.91. Ce spune ministrul Educaţiei despre formularele privind vaccinarea elevilor cu acordul părinţilor

 


loading...
Partenerii noștri