Peste 19.000 de elevi şi preşcolari şi aproape 5.000 de angajaţi din Educaţie, depistaţi cu COVID-19. Ce şcoli sunt închise şi unde se fac cursuri online

În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul școlar și, implicit, a numărului de clase și unități cu activitate organizată în sistem online, confirmându-se trendul descendent.
Alina Andrei
14 feb. 2022, 12:18
Peste 19.000 de elevi şi preşcolari şi aproape 5.000 de angajaţi din Educaţie, depistaţi cu COVID-19. Ce şcoli sunt închise şi unde se fac cursuri online

La finalul săptămânii trecute 54 de unități de învățământ, cu personalitate juridică sau structuri, și 2.025 de clase/grupe funcționau în sistem online, conform unui raport dat publicităţii de Ministerul Educaţiei.

La momentul raportării, situația epidemiologică se prezenta astfel:
19.064 de elevi/preșcolari – pozitivi Covid-19
 4.703 persoane angajate în sistemul de învățământ preuniversitar – pozitive Covid-19.

Citeşte şi: Şcoli închise de luni. Cine anulează examenele naţionale şi ce se întâmplă marţi în TOATE şcolile din România

În săptămâna 7-11 februarie 2022 au fost raportate 4.167 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 2.555 (61,31%) au fost confirmate RT-PCR, 971 (23,3%) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 641 (15,38%) de teste nu exista răspuns la data raportării.

În Bucureşti, sunt 5907 de elevi/preșcolari infectați Covid-19 la momentul raportării. De asemenea, 841 de angajaţi sunt infectaţi cu virusul SARS-COV 2.

În Capitală sunt cinci unităţi au activitatea suspendată din cauza COVID-19 şi elevii fac cursuri în online. De asemenea, 583 de clase au activitatea suspendată la momentul raportării, conform Ministerului Educaţiei.

14.02.2022_Comunicat_presa_situatie_epidemiologica_scoli

Structura anului şcolar 2022-2023. S-ar putea reveni la împărţirea pe trimestre. Anunţul ministrului Educaţiei: „Împărţirea pe trimestre permite o mai bună organizare a materiei”

Ministrul Educaţiei a anunţat că ia în calcul modificarea structurii anului şcolar, în contextul în care semestrele ar putea fi înlocuite de trimestre. În aceste condiţii, elevii ar avea cinci vacanţe.

„Este vorba de o posibilă propunere pe care Ministerul Educaţiei o susţine. O structură de an şcolar va putea veni doar după consultarea cu cei interesaţi – în primul rînd elevi, profesori şi părinţi„, a declarat ministrul.

Stuctura anului şcolar 2022-2023

Ministrul Educaţiei a anunţat că nu este exclus să se revină la trimestre în noul an şcolar 2022-2023, iar elevii s-ar putea bucura de o vacanţă de 17 zile în perioada sărbătorilor de iarnă.

Citeşte şi Ce se întâmplă cu şcolile de săptămâna viitoare. În ce unităţi se fac cursuri online

„Împărţirea pe trimestre este o poziţionare naturală inclusiv din perspectiva vacanţelor intertrimestriale. Am putea avea o vacanţă de 17 zile în perioada sărbătorilor de iarnă, care separă primul trimestru de cel de-al doilea şi o altă vacanţă de 12 zile, în perioada sărbătorilor Pascale, care să cuprindă care să cuprindă şi sărbătorile ortodoxe şi pe cele catolice.

Împărţirea pe trimestre permite o mai bună organizare a materiei, dar şi o evaluare formativă şi sumativă mai coerentă. Este important să însoţim această schimbare de formă (de structură de an şcolar) de schimbări de conţinut din perspectiva evaluărilor.

În al treilea rând, cele trei trimeste sunt împărţite de fapt în unităţi de învăţare, de 6-7-8 săptămâni în care putem intercala vacanţe. De exemplu, în luna octombrie se poate intercala la final o vacanţă de o săptămână pentru toţi elevii, nu numai pentru cei din învăţământul primar, ci şi gimnazial şi liceal. De asemenea, luăm în considerare şi o vacanţă de o săptămână în luna februarie.”, a explicat ministrul Educaţiei la Antena 3.

 

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Care este suprafața reală a Bucureștiului? Capitala nu este cel mai mare oraș din țară
Capital.ro
Călin Georgescu, conducătorul din umbră al României! Planul nu mai poate fi oprit
Playtech.ro
Cum conduci o mașină diesel ca să consumi mai puțin. Regula pe care puțini o respectă
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Cum vede șeful Inscop finala prezidențială: „9 din 10 votanţi PSD l-ar vota pe George Simion şi nu pe domnul Nicuşor Dan”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Elena Lasconi, lovitură pentru Nicușor Dan. A scos dovezile
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
E însărcinată! Vedeta din România va naște primul copil cu iubitul ei, la peste 1 an de la divorț
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
TAXĂ pentru șoferi în România. Se achită lunar 60 de lei către Primărie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Când intră pensia pe card în mai 2025. Ce trebuie să știe cei cinci milioane de pensionari
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ce-a înțeles BBC din scandalul Georgescu. Restul lumii încă așteaptă traducerea…