Peste 2,3 tone de peşte pescuit ilegal în Delta Dunării şi Marea Neagră, confiscate VIDEO

Poliția a confiscat peste 2,3 tone de peşte în urma unor acţiuni de control în Rezervaţia Biosferei "Delta Dunării” şi la Marea Neagră.

09 nov. 2019, 11:25
Peste 2,3 tone de peşte pescuit ilegal în Delta Dunării şi Marea Neagră, confiscate VIDEO

Poliţiştii Direcţiei de Ordine Publică – Serviciul de Poliţie „Delta Dunării” şi cei ai Poliţiei Judeţene Tulcea au organziat, , în perioada 5-8 noiembrie, cu ajutorul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., o acţiune pentru prevenirea şi combaterea activitaţilor ilegale din domeniul piscicol, anunță Poliţia Română.

Acţiunea a avut loc pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei „Delta Dunării” (judeţele Tulcea şi Constanţa) şi la Marea Neagră.

În urma controalelor, au fost constatate 11 infracţiuni privind pescuitul şi acvacultura şi au fost date 7 amenzi, în valoare totală de 4.800 de lei.

De asemenea, au fost indisponibilizate sau confiscate 283 de unelte de pescuit (setci din fir textil, setci monofilament, setci multi filament, vintire şi carmace), în valoare totală de 14.700 de lei. Au fost, totodată, confiscate 2.328 de kilograme de peşte, precum şi 41,4 kilograme de icre.

O astfel de acţiune a avut loc, în 5 noiembrie, când poliţiştii au verificat o societate comercială din Sulina, judeţul Tulcea, care are ca obiect principal de activitate pescuitul comercial. Din verificări a reieşit că s-ar fi pescuit ilegal şi neraportat calcan şi rechin, contrar normelor şi dispoziţiilor interne şi europene. Cantitatea vizată depăşeşte 1,5 tone de peşte, în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

Ca urmare, a fost întocmit un dosar penal, urmând a fi continuate cercetările sub aspectul încălcării legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura.