Peste 2.400 de şcoli din România sunt închise în prezent. În 15% dintre acestea au fost raportate cazuri COVID-19

Numărul unităţilor de învăţământ care au trecut la predarea exclusiv online a ajuns la 2.401. În 368 dintre acestea a fost pus în practică scenariul roşu după ce au fost confirmate mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus fie în rândul elevilor, fie în rândul cadrelor didactice.

RomaniaTV.net
22 oct. 2020, 12:25
Peste 2.400 de şcoli din România sunt închise în prezent. În 15% dintre acestea au fost raportate cazuri COVID-19

Ministerul Educaţiei a anunţat, joi, că 2.401 de unităţi de învăţământ funcţionează în prezent în scenariul roşu, iar cursurile au loc exclusiv online. 

„10.364 de unităţi de învăţământ în Scenariul 1: participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară;

4.891 de unităţi de învăţământ în Scenariul 2. Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

2.401 unităţi de învăţământ în Scenariul 3 implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online”, se arată în raportul MEC.

„Dintre cele 2.401 unităţi aflate în această situaţie, 368 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 2.033 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei de incidenţă a cazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare”, precizează Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.