Peste 2.500 de ieşeni care au minţit pentru a primi ajutor la încălzire ajung în instanţă

Au minţit ca să primească ajutor la încălzire, iar acum se vor alege cu dosar penal. Peste 2.500 de ieşeni care au primit bani în această iarnă din partea primăriilor, dar care nu îndeplineau condiţiile necesare, vor ajunge în instanţă. Mai mult, autorităţile vor să recupereze integral sumele plătite celor care nu îndeplineau criteriile.

RomaniaTV.net
02 mai 2012, 20:47
Peste 2.500 de ieşeni care au minţit pentru a primi ajutor la încălzire ajung în instanţă

Curtea de Conturi a descoperit, în cadrul unui control amplu la primăriile din judeţul Iaşi, mii de cazuri în care încasau în mod ilegal ajutoare sociale.

Beneficiarii ajutoarelor de cădură trebuie să îndeplinească condiţii stricte. De exemplu, oamenii nu trebuie să deţină mai mult de trei bovine, nici mai mult de 20 de ovine sau mai multe de două hectare de teren.

Unii, însă, au primit ajutor de încălzire cu toate că nu îndeplinesc condiţiile impuse de lege. Este şi cazul lui Dumitru Vornicu, din satul Lungani. Bărbatul deţine 50 de oi, 3 vaci şi figurează ca administrator peste 104 de hectare.

Aceaşi poveste se repetă şi în oraşul Podul Iloaiei, unde un alt ieşean administrează 21 de hectare. Bărbatul spune că-şi întreţine familia doar cu cele două vaci din ogradă şi habar nu avea de aceste condiţii.

Acum şi primăriile care nu au evaluat corect situaţia socio-familială a familiei riscă şi ele să fie trase la răspundere.