Peste 2.600.000 de elevi, la şcoală în sălile de curs. Unde vor continua cursurile în online

Numărul elevilor care au revenit de luni fizic la cursuri a crescut după ce Ministerul Educaţiei a decis că în localităţile în care incidenţa cazurilor de COVID-19 este sub 3 la mie, este posibilă desfăşurarea cursurilor cu prezenţă fizică, chiar dacă procentul personalului vaccinat din şcoală este sub 60%.

22 nov. 2021, 10:33
Peste 2.600.000 de elevi, la şcoală în sălile de curs. Unde vor continua cursurile în online

Peste 2.600.000 de elevi din peste 16.000 de unităţi de învăţământ revin luni în sălile de curs.

„Începând cu data de luni, 22 noiembrie 2021, 16.120 de unităţi de învăţământ (cu personalitate juridică şi structuri arondate) din totalul celor 17.912 existente la nivel naţional, inclusiv unităţile conexe, vor funcţiona cu prezenţă fizică. Numărul total de elevi/preşcolari din aceste unităţi este de peste 2.600.000”, a transmis Ministerul Educaţiei.

Citeşte şi: Toţi elevii şcolilor din localităţile cu incidenţă sub 3 la mie revin fizic la cursuri de luni

Alte 1.792 de unităţi de învăţământ vor continua cursurile în sistem online.

Lista unităţilor de învăţământ, incluzând ratele aferente de vaccinare ale personalului şi modul de funcţionare, poate fi consultată aici:

Situatie scoli 19_11_2021

Citeşte şi: Formularul pe care trebuie să îl completeze părinții ai căror copii vor fi testaţi din salivă la școală – DOCUMENT

Sorin Cîmpeanu spune că responsabilitatea pentru deschiderea școlilor și grădinițelor cu prezență fizică pentru elevi, prin creșterea ratei de vaccinare, este a directorilor

„Inclusiv astăzi am primit mesaje de la directori de școli care îmi spuneau „suntem la 53%, la 55%, vrem și noi să începem, ce puteți face?”. Noi nu putem face nimic. Dumneavoastră, directorii, puteți să discutați cu colegii și să se mai vaccineze unul, sau doi, sau trei colegi în așa fel încât să depășiți pragul de 60%”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la TVR1.

Cîmpeanu a spus că a crescut rata de vaccinare pentru angajații din învățământ după introducerea acestui prag drept criteriu obligatoriu pentru cursuri cu prezență fizică, încât „peste 1000 de școli, într-o săptămână, au putut să treacă de la online la prezență fizică”.

„Această măsură a determinat o creștere a ratei de vaccinare în școli și grădinițe. Vreau să vă spun că în prima săptămână de la aplicare s-au vaccinat atât de mulți colegi încât peste 1.000 de școli, într-o săptămână, au putut să treacă de la online la prezență fizică”, a spus ministrul Educației.