Peste 20.000 de şoferi au fost amendaţi într-o săptămână

Peste 20.00 de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii rutieri în cinci zile, pentru nerespectarea normelor de circulaţie, 300 fiind pentru consumul de alcool, informează, sâmbătă, Poliţia Română. Printre aceştia, 18 şoferi au fost amendaţi pentru că nu aveau maşinile echipate cu anvelope de iarnă.

RomaniaTV.net
11 dec. 2011, 11:44
Peste 20.000 de şoferi au fost amendaţi într-o săptămână

În perioada 5 – 9 decembrie, poliţiştii au efectuat cu aparatul etilotest 35.060 de testări ale aerului expirat şi 27 de testări pentru evidenţierea consumului de substanţe stupefiante, fiind reţinute 1.136 de premise de conducere din care 488 pentru conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată au fost constatate 384 de infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere dintre care 188 de infracţiuni privind conducerea autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane având îmbibaţie alcoolică peste limita legală, reţinându-se şi în aceste cazuri permisul de conducere.

Au fost aplicate 20.743 de sancţiuni contravenţionale privind nerespectarea normelor de circulaţie pe drumurile publice, din care 300 de sancţiuni privind conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, a fost depistat circulând pe drumurile publice şi un şofer ce se afla sub influenţa substanţelor stupefiante.

Poliţia Rutieră organizează, în decembrie, la nivel naţional acţiuni ce urmăresc reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul consumului de alcool, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra efectelor negative ale încălcării prevederilor legale în vigoare.ntre proiect şi modul de execuţie.