Peste 20 de persoane care participau la o înmormântare în Mexic au decedat după ce au consumat alcool contrafăcut

Cel puţin 23 de persoane au murit, marţi, după ce au consumat alcool contrafăcut. Acestea participau la o înmormântare în statul Puebla, aflat în centrul Mexicului, au declarat oficialii locali, potrivit AFP.

RomaniaTV.net
13 mai 2020, 07:06
Peste 20 de persoane care participau la o înmormântare în Mexic au decedat după ce au consumat alcool contrafăcut

Până acum am numărat 23 de morţi. Urmărim situaţia. Ştim că au putut consuma băutura în acest week-end în timpul unei înmormântări la care au fost prezente circa 80 de persoane”, a declarat jurnaliştilor un reprezentant al autorităţilor din statul Puebla, David Mendez.

Citeşte şi O femeie de 113 ani, din Spania, s-a vindecat de coronavirus. Creşte numărul vindecărilor în rândul vârstnicilor

Această intoxicaţie masivă a avut loc în Chiconcuautla, la aproximativ 200 kilometri nord-est de Ciudad de Mexico, unde mai multe persoane care acuzau dureri de cap, greaţă şi vărsături au ajuns la urgenţe în ultimele ore.

Nu beţi alcool (…) Trebuie identificate băuturile contrafăcute şi găsiţi cei responsabili„, a scris pe Facebook primarul oraşului, Artemio Hernandez Garrido. Acesta a negat cu fermitate zvonul potrivit căruia decesele ar fi fost provocate de infecţia cu noul coronavirus.

La sfârşitul lunii aprilie, 21 de persoane au murit în statul Jalisco din vestul Mexicului, după ce au consumat alcool contrafăcut.