Peste 250.000 de companii s-au închis în Marea Britanie. Criza a distrus întreprinderile mici

Afacerile din Marea Britanie se închid una după alta, în timp ce ţara se confruntă cu criza costului vieții, cu peste 250.000 de închideri de firme în prima jumătate a acestui an, cel mai mare număr înregistrat vreodată într-o perioadă de șase luni.

06 oct. 2022, 12:56
Peste 250.000 de companii s-au închis în Marea Britanie. Criza a distrus întreprinderile mici

Statisticile Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie arată că închiderea companiilor este cu 16% mai mare decât în ​​prima jumătate a anului 2021, potrivit Wall Street Journal. Datele privind trimestrul iulie-septembrie vor fi publicate de către organismul oficial de statistică la sfârşitul acestei luni, mai scrie publicaţia.

De remarcat că aproximativ 95% dintre companiile din Marea Britanie sunt întreprinderi mici cu nouă angajați sau mai puțin.

IMM-urile din Marea Britanie se confruntă, de asemenea, cu niveluri ridicate de îndatorare, apropiate de cele atinse în 2020, la apogeul pandemiei.

Citeşte şi Criza gazelor s-ar putea agrava în Europa în 2023, după folosirea rezervelor în iarnă. Petrolul s-a scumpit

Milioane de gospodării britanice se confruntă cu un raid fiscal „infiltrat” orchestrat de guvernul Liz Truss, în ciuda promisiunii acesteia de a sprijini lucrătorii să treacă prin criza costului vieții prin reducerea taxelor lor, a transmis joi principalul grup de gândire economic din Marea Britanie. Institutul de Studii Fiscale (IFS) a calculat că pentru fiecare lire sterlină acordată lucrătorilor prin reducerea cotelor fiscale generale, 2 lire sterline au fost practic luate, printr-o înghețare a nivelului la care oamenii încep să plătească impozit pe veniturile lor. IFS spune că britanicii cei mai săraci vor vedea cel mai puternic afectate veniturile lor, în următorii trei ani.

În timp ce cele mai bogate 10% dintre gospodării vor beneficia în medie de 2.290 de lire sterline reduceri pe an la asigurările naționale și impozitul pe venit, cei mai săraci vor beneficia de doar 13 lire sterline, scrie The Guardian.

Citeşte şi Măsuri de criză drastice anunţate la Kiev. Salariul minim va fi eliminat, populaţia riscă să se adâncească şi mai mult în sărăcie