Peste 3.000 de copii şi părinţi au vizitat Camera Deputaţilor în cadrul evenimentului „Porţi deschise”

Peste 3.000 de copii din București și din țară și însoțitorii lor au făcut duminică un tur al Camerei Deputaților în cadrul celei de-a șaptea ediții a evenimentului "Porți deschise pentru copii".

29 mai 2016, 13:39
Peste 3.000 de copii şi părinţi au vizitat Camera Deputaţilor în cadrul evenimentului „Porţi deschise”

Copii de vârstă preșcolară până la cea de liceu au putut vizita, astfel, sala de plen a Camerei Deputaților, dar și o serie de săli importante de reuniune ale Palatului Parlamentului — „I.C. Brătianu”, „Take Ionescu”, „Unirii”, „Al.I. Cuza”, „Nicolae Iorga”, „Nicolae Bălcescu”, „Spiru Haret” și „I.G. Duca”. 

Majoritatea nu au ratat prilejul de a se imortaliza într-o fotografie, făcută cu telefonul mobil sau cu aparatul foto, ipostazele preferate fiind la prezidiul sălii de plen a Camerei Deputaților sau în biroul președintelui Camerei, Valeriu Zgonea.

Unii dintre micuți au fost curioși să afle dacă „acolo este biroul președintelui” și „unde este Iohannis”.

Alții au dorit să profite de spațiul generos al clădirii și s-au așezat în cerc pe covorul așternut în holul principal din fața sălii de plen, pentru o clipă de odihnă. 

Un băiețel care a vrut să arate că are „inițiativă legislativă” a spus că și-ar dori „o lege a fotbalului” și, totodată, vacanțe școlare mai lungi.

Între cei care au vizitat Camera Deputaților s-au aflat și câțiva cetățeni chinezi, aflați la muncă în România, care au spus că vor să profite de ocazie pentru a le arăta copiilor lor Palatul Parlamentului. 

Dintre grupurile de copii care au venit din țară pentru a fi prezenți la eveniment s-au numărat elevi de la școli din județele Ialomița, Tulcea, Vrancea și Vâlcea.

De la prima ediție desfășurată în 2007, evenimentul „Porți deschise pentru copii”, prin care Camera Deputaților celebrează Ziua Internațională a Copilului, a adus aproape 20.000 de vizitatori, potrivit datelor comunicate de Biroul de presă al Camerei.