Peste 3 milioane de homosexuali au participat la parada gay din Brazilia VIDEO

Peste 3 milioane de homosexuali şi travestiţi au luat cu asalt străzile din Sao Paulo, Brazilia, cu ocazia celei mai mari parade organizate împotriva homofobiei. Comunitatea gay face presiuni asupra guvernului brazilian pentru promulgarea unei legi în care homofobia şi discriminarea persoanelor homosexuale să fie considerate delicte.

RomaniaTV.net
11 iun. 2012, 10:32
Peste 3 milioane de homosexuali au participat la parada gay din Brazilia VIDEO

Cea de-a 16-a ediţie a paradei gay a pus stăpânire pe capitala afacerilor braziliene, Sao Paulo. Gay, lesbiene, travestiţi şi transexuali au mărşăluit pe străzi în costume cât mai provocatoare.

„Sunt 190 de milioane de brazilieni şi dintre aceştia nu toţi homosexualii şi-au recunoscut orientarea. Aceasta este o paradă impresionantă, un eveniment mare, dar mai sunt încă multe de făcut în lupta contra violenţei homofobe. Din fericire, Sao Paulo este unul dintre puţinele oraşe unde lumea ne tratează cu respect”, a declarat Everton Correia, activist pentru drepturile homosexualilor.

Peste 3 milioane de oameni au luat parte la marş.

Brazilia a recunoscut anul trecut parteneriatul homosexual, care permite cuplurilor de acelaşi sex să se bucure de aceleaşi drepturi ca şi cele heterosexuale. Astfel partenerii gay pot beneficia de pensie de urmaş şi pot moşteni averea partenerului.

Evenimentul a fost folosit de organizatori şi pentru promovarea folosirii prezervativelor. Brazilia este ţara cunoscută în lumea întreagă pentru rezultatele foarte bune ale programului de luptă împotriva SIDA.