Peste 30 de persoane au murit în urma inundaţiilor din Pakistan

Peste treizeci de persoane au murit în nord-vestul Pakistanului în urma inundațiilor provocate de ploile torențiale ale musonului, scrie AFP.

RomaniaTV.net
03 iul. 2016, 08:20
Peste 30 de persoane au murit în urma inundaţiilor din Pakistan

Ploile, care au început să cadă sâmbătă, au afectat provincia Khyber Pakhtunkhwa din nord-vestul țării, provocând moartea a 33 de persoane, din care 31 erau dintr-un sat de la granița cu Afganistanul. Această provincie a fost grav afectată de inundații în cursul ultimilor ani.

Districtul cel mai afectat este Chitral, de la frontiera de nord-vest a Pakistanului, unde inundațiile au distrus o moschee, mai multe case și o facilitate a armatei pakistaneze dintr-un sat aflat în apropiere de Ursoon, a declarat pentru AFP primarul Maqghfirat Shah.

În plus, doi ingineri chinezi au fost uciși și cinci muncitori pakistanezi au fost răniți în urma prăbușirii unui acoperiș într-o zonă la barajul Tarbela, din cauza ploilor care au început de sâmbătă, a declarat un purtător de cuvânt al serviciilor de urgență din provincia Khyber Pakhtunkhwa. În aprilie, ploile și inundațiile au ucis 127 de persoane în mai multe provincii ale Pakistanului, conform AFP.

Citeşte şi Inundaţii în SUA: Barack Obama a decretat stare de catastrofă naturală