Peste 380 elevi de la două şcoli din Vaslui au fost trimişi acasă din cauza frigului din clase

Peste 380 elevi de la două şcoli din judeţul Vaslui au fost trimişi acasă, luni, din cauza frigului din clase, după ce au apărut defecţiuni la centralele termice ale unităţilor de învăţământ respective, transmite  MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
30 ian. 2012, 13:46
Peste 380 elevi de la două şcoli din Vaslui au fost trimişi acasă din cauza frigului din clase

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a decis suspendarea cursurilor, pentru cel puţin o zi, la două şcoli cu clasele I-VIII din localităţile Todireşti şi Buneşti, după ce administraţiile unităţilor de învăţământ au comunicat că nu pot asigura căldura în clase pentru elevi.

De fapt, la cele două şcoli, centralele termice nu au mai putut fi puse în funcţiune, luni dimineaţă, din cauza defecţiunilor apărute ca urmare a gerului din ultimele zile.

„Este clar că nu se puteau face cursuri în cele două unităţi, astfel că cei 206 elevi de la şcoala din Todireşti şi 176 elevi de la Buneşti au fost trimişi acasă. Noi sperăm ca problemele apărute la centralele termice să fie rezolvate pe parcursul zilei de astăzi (n.r.-luni) astfel încât de mâine lucrurile să reintre în normal la cele două şcoli”, a declarat, luni, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui, Vasile Ursanu.

Potrivit sursei citate, o problemă similară a apărut şi la şcoala din localitatea Sălceni, însă aici elevii de clasele V-VIII au fost chemaţi la cursuri după-amiaza, fiind mutaţi într-un alt corp de clădire unde există căldură şi în care dimineaţa învaţă elevii de ciclu primar.