Peste 4.000 de şcoli şi grădiniţe şi-au mutat cursurile în online. În 367 de şcoli au fost înregistrate cazuri COVID

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a anunţat, marţi, că în 4.036 de unităţi de învăţământ sunt în scenariul roşu, iar  preşcolarii şi elevii participă la cursuri online. În 367 de şcoli au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus.

RomaniaTV.net
03 nov. 2020, 14:15
Peste 4.000 de şcoli şi grădiniţe şi-au mutat cursurile în online. În 367 de şcoli au fost înregistrate cazuri COVID

Ministerul Educației și Cercetării a anuţat că la 3 noiembrie, în conformitate cu datele transmise de inspectoratele școlare județene (inclusiv Inspectoratul Școlar al Municipiului București), se înregistrează următoarea situație:

8.543 de unități de învățământ figurează în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară.

5.077 de unități de învățământ figurează în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

4.036 de unități de învățământ figurează în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Dintre cele 4.036 de școli aflate în scenariul roşu, în 367 s-au înregistrat cazuri de COVID-19, în timp ce 3.669 de unități de învățământ apar în scenariul 3 din cauza ratei de incidență a cazurilor din localitățile în care acestea funcționează ori a infrastructurii școlare supuse unor lucrări de reabilitare.

Citeşte şi: Părinţii îşi pot exprima părerea despre închiderea şcolilor în localităţile aflate în scenariul roşu. Vezi aici chestionarul online

 

Şcoli închise în Bucureşti până în 16 noiembrie. Ce se întâmplă în grădiniţe, creşe şi afterschooluri

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis, în şedinţa de luni, ca pentru unităţile de învăţământ preuniversitar, cursurile să se desfăşoare în continuare online, cele faţă în faţă fiind suspendate.

„În unanimitate s-a decis menţinerea măsurilor care se află încă în vigoare până la 12 noaptea aprobate prin fosta hotărâre”, a declarat prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu.

Este vorba despre hotărârea luată de CMBSU pe data de 19 octombrie, cu aplicare din 20 octombrie pentru 14 zile.

 

Creşele şi afterschoolurile rămân deschise

Prefectura Capitalei menţiona pe 19 octombrie că activitatea desfăşurată în creşe, after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educaţiei şi Cercetării, al Ministrului Sănătăţii şi al Ministrului Muncii şi Protecţiei Sociale.

Cum se desfăşoară cursurile în universităţi

Desfăşurarea activităţilor în învăţământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universităţi, acestea având autonomie universitară, conform reglementărilor în vigoare. 

 

Inspectorul general adjunct al Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB), Ionel Puşcaş, a declarat la PROTV că în Capitală sunt 256 de elevi infectați cu coronavirus, în timp ce alți 3.212 sunt considerați contacți direcți sau suspecți. De asemenea, sunt 89 de profesori infectați în Capitală.

„Avem 256 de elevi cu buletine confirmate în acest moment, în statisticile noastre, avem 89 de profesor infectați, personal didactic auxiliar – 12, nedidactic – 21, iar dintre cei care sunt în izolare, contacți direcți sau suspecți, elevi 3212, profesori – 288, personal didactic auxiliar – 15 și personal nedidactic – 41. Ținem cont există 48 de profesori în concediu medical” , a declarat inspectorul general adjunct al ISMB.

Școlile şi grădiniţele din Capitală sunt închise din 20 octombrie, după ce rata de infectare la nivelul Bucureștiului a depășit 3 la mia de infectări. În prezent cursurile se desfășoară integral online.

Citeşte şi: Asociaţia Şcolilor Particulare cere în instanţă redeschiderea unităţilor de învăţământ în ciuda exploziei cazurilor COVID