Peste 40 de copii de grădiniţă, ÎMBOLNĂVIŢI de bucătarul şi şoferul unei firme de catering

Peste 40 de elevi şi copii de grădiniţă din Galaţi au fost îmbolnăviţi de angajaţii firmei de catering care livra mâncare către instituţia de învăţământ. Micuţii au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară. În urma anchetei, medicii au stabilit că vinovaţi sunt ajutorul de bucătar şi şoferul care le-a adus hrana copiilor. Ei aveau un stafilococ şi au contaminat mâncarea.

19 nov. 2014, 07:04
Peste 40 de copii de grădiniţă, ÎMBOLNĂVIŢI de bucătarul şi şoferul unei firme de catering

Direcţia de Sănătate publică Galaţi a finalizat ancheta în acest caz, informează România TV. Specialiştii au descoperit prezenţa unui stafilococ, atât în sarmalele cu smântână, cât şi în mămăliga servită copiilor. Angajaţii vinovaţi ai restaurantului au fost amendaţi cu câte 800 de lei fiecare. De asemenea, aceştia nu mai au voie să intre în bucătăria localului.

Citeşte şi INTOXICAŢI cu mâncarea de la grădiniţă. 13 copii şi o educatoare au ajuns la spital

Alţi doi angajaţi au fost chemaţi la DSP, pentru a li se recolta probe, urmând să se stabilească dacă sunt purtători sau nu ai stafilococului. În plus, pe parcursul anchetei restaurantul va fi închis.

Ancheta a fost demarată săptămâna trecută, după ce 43 de copii de grădiniţă au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat sarmale cu smântână şi mămăligă.