Peste 400 de kilograme de carne stricată, găsite într-un hypermarket din Bucureşti

Magazinele ne îmbie cu adevărate bombe alimentare înainte de sărbători. Peste 470 de kilograme de carne stricată au fost descoperite de către inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor miercuri şi retrase de la vânzare, într-un hypermarket din Capitală.

RomaniaTV.net
16 apr. 2014, 14:00
Peste 400 de kilograme de carne stricată, găsite într-un hypermarket din Bucureşti

„Cea mai mare parte a produselor interzise la comercializare identificate astăzi provin de la un singur hypermarket, reprezentanţii ANPC-ului au dispus retragerea de la comercializare în vederea neutralizării a cantităţii de 471 kg carne şi produse din carne deoarece prezentau modificări organoleptice evidente, fiind improprii consumului uman. Valoarea totală a produselor de astăzi este de peste 9 milioane de lei, dar este important că s-a reuşit stoparea comercializării către populaţie a acestor produse”, a declarat comisarul-şef de poliţie Cătălin Ioniţă, director al Direcţiei de Investigare a Fraudelor din DGPMB, citat de Agerpres.

Potrivit România TV, carnea stricată a fost găsită în hypermarket Auchan. Anchetatorii Direcţiei de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română şi inspectorii ANPC au făcut un control la hzpermarketul respectiv, după ce au avut, în prealabil o informaţie legată de faptul că există o cantitate mare de marfă stricată, potrivit România TV.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) Marius Alexandru Dunca a spus că în urma controlului efectuat miercuri au fost verificaţi 20 de operatori economici, au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 107.00 lei, au fost oprite temporar de la vânzare 190 kg produse şi 200 ouă şi au fost oprite definitiv de la vânzare 525 kg de carne, în principal de la un supermarket.